Què és un certificat SSL?

Si has sentit a parlar sobre els certificats SSL i vols obtenir més informació sobre què són i com poden protegir la teva pàgina web aquest article és per tu!

 

Què és un certificat SSL

Un certificat SSL és una mesura de seguretat bàsica que autentifica la identitat d’un lloc web i habilita als visitants una connexió xifrada entre servidor i usuari. Serveix per mantenir segures les connexions a internet i evitar que la informació sigui modificada, llegida o robada per delinqüents. A més, els certificats mostren que el propietari de la web està actuant amb diligència per ajudar a mantenir la seguretat del lloc. 

Per tant, podríem dir que la instal·lació al servidor web d’un certificat SSL compleix dues funcions: 

 • Xifrar la informació transmesa i, en conseqüència, oferir confidencialitat de la informació.
 • Autentificar la identitat del lloc web, garantint als visitants que són en un lloc fiable.
 • La integració de les dades i la seguretat que aquestes no han estat alterades.

 

Sabies que existeixen diversos certificats SSL, t’expliquem les principals diferències!

És important tenir en compte que no tots els certificats SSL són iguals, hi ha diferents tipus en funció de la necessitat que tinguem a cobrir en termes de seguretat. Us parlarem dels principals certificats SSL:

 • Certificats de validació estesa (EV- Extended Validation). Aquest certificat és la forma més respectada disponible i la que ofereix un major nivell de seguretat pels visitats del lloc web. Aquests certificats de nivell superior requereixen que el negoci i lloc web se sumeixin a una exhaustiva investigació per assegurar-se de què són legítims i posseeixen el domini en qüestió (per tant, verifica l’autenticació i la titularitat de la web). Aquest certificat es lliura en uns dies o setmanes.
 • Certificats de validació d’organització (OV – Organization Validation)

  Un certificat SSL de validació d’organització requereix una validació menor a la del certificat EV, però continuen garantint als clients que la teva empresa és una entitat legal legítima i que ets el propietari del domini. També autentica alguns detalls del propietari, com el nom i la seva adreça, i xifra la informació confidencial de l’usuari durant les transaccions. Aquest certificat es lliura en poques hores o, com a molt, en alguns dies.

 • Certificats de validació per domini (DV – Domain Validation)

  Aquest tipus de certificat és el més fàcil d’obtenir, ja que únicament requereix fer un senzill pas: demostrar que ets el propietari del domini. No obstant això, com per aconseguir aquest certificat no s’ha de passar per una exhaustiva validació la seva seguretat i xifrat és menor. Això comporta que sigui més fàcil aconseguir que els llocs fraudulents semblin legítims. Per tant, si la teva web ha de gestionar informació confidencial dels clients, et recomanem passar un procés d’investigació i assolir un certificat de nivell superior. Aquest certificat es lliura en uns minuts o poques hores mitjançant correu electrònic o trucada telefònica.

 • Certificats de validació multidomini (MDC – Multidomain controllers)

  Una validació multidomini serveix per certificar diversos dominis en propietat de la mateixa persona, sota un mateix certificat. 

  Hi ha diferents tipus de certificats segons la validació de la identitat del propietari de la web que desitgem fer, i la cobertura d’assegurança per part de l’entitat emissora.

  Per exemple: 

  • example.com
  • org
  • this.domaing.net
  • example.com
  • example.org
 • Certificats de validació comodí

  Aquest certificat et permet utilitzar un domini amb la flexibilitat, si ho desitges, d’afegir subdominis. Aquestes validacions inclouen el teu domini base i un nombre limitat de subdominis. Si tens diversos subdominis per protegir, la compra d’aquest certificat és menys costosa que la compra de certificats SSL individuals per a cada un d’ells. 

 • També hi ha l’opció d’aconseguir certificats SSL gratuïts, no obstant no tots són reconeguts pels navegadors i tenen una validesa màxima de 90 dies. Amb la qual cosa, si al cap de tres mesos en vols un de nou hauràs de tornar a instal·lar-lo a la web i reiniciar el servidor (amb tot el que això comporta). 

  Aquestes opcions gratuïtes són els autos signats pel teu propi servidor web o bé, emprar certificats de Let’s Encrypt (una autoritat de certificació gratuïta, automatitzada, i oberta). 

 

Recomanem que en decidir quin tipus de certificat has d’obtenir per la teva web, optis pel màxim de seguretat que sigui raonable i assequible pel teu negoci. 

 

Com saber si una pàgina web té instal.lat el certificat SSL

Hi ha una sèrie de detalls ocults quan naveguem per la web que ens proporcionen aquest tipus d’informació.  Per exemple, quan un lloc web no té certificat SSL, l’URL començarà amb “HTTP”. En canvi, als llocs certificats comença amb “HTTPS”. Aquesta S addicional significa que la teva sessió de navegació és segura des del moment que arribes al lloc web. 

Per veure els detalls d’un certificat SSL, pots fer clic en el símbol del cadenat ubicat en la barra del navegador. Aquests són alguns dels detalls que generalment s’inclouen en els certificats SSL:

 • El nom del domini
 • A quina persona, organització o dispositiu es va emetre
 • La firma digital de l’autoritat de certificació
 • Quina autoritat el va emetre
 • Subdominis associats
 • Data d’emissió del certificat
 • La data de venciment del certificat
 • La clau pública (no es revela la clau privada)

 

 

Amb aquesta informació els usuaris seran conscients que la teva web els hi ofereix seguretat i evita que els hi robin informació confidencial com, per exemple: noms, adreces de correu, números de telèfons, targetes de crèdits, seguretat social o informació bancària.

 

Qui necessita un certificat SSL i per què?

Les pàgines web necessiten certificats SSL per mantenir la seguretat de les dades dels usuaris, verificar la propietat del lloc web, evitar estafes i transmetre confiança als usuaris. Ja que, sense aquestes mesures de precaució els teus clients potencials podrien decidir no arriscar-se a visitar la teva pàgina web, i tu podries perdre’ls.

Avui en dia, es considera que els certificats SSL són beneficiosos per a qualsevol persona que vulgui transmetre confiança als usuaris del lloc web, ja sigui per un blog, un negoci independent, etc. A més, no disposar d’un certificat comportarà conseqüències amb l’algoritme de Google (que és el sistema de classificació dels llocs web del navegador).  Ja que, si la pàgina web no disposa de certificat la pàgina baixarà la categoria de la teva pàgina i apareixerà més a baix en els resultats. 

Tot i això, l’objectiu principal d’adquirir un certificat SSL és evitar que els usuaris disposin d’una falta de protecció i autenticació xifrada quan visitin la teva pàgina web. 

 

Com obtenir-ne un certificat SSL?

A l’hora d’obtenir un certificat SSL és important seleccionar el tipus i el proveïdor adequat. Les Branders tenim un servidor de proximitat i amb atenció el client 24/7 i ens encarreguem de totes les gestions per instal·lar el certificat SSL en el teu site.

Nomenat es contracta el certificat amb el servidor a on tens allotjada la pàgina web i cada servidor t’explicarà els passos a seguir sota les seves prestacions.

 

 

Crea el teu perfil LinkedIn pas a pas

LinkedIn és la xarxa social professional per excel·lència. Està orientada a lús empresarial, als negocis i la feina. Cada usuari es pot crear un perfil Linkedin explicant la seva experiència laboral, estudis, aptituds… i, a partir d’aquí, la web posa en contacte empreses amb treballadors.

Sabem que el més difícil és començar, però no us preocupeu, perquè aquí us ensenyarem pas a pas com crear i optimitzar el vostre perfil de LinkedIn.

Primer de tot, si encara no ho has fet, t’has de crear un perfil. És molt senzill: només cal entrar a www.linkedin.com i introduir un correu electrònic (una mica professional) o el número de telèfon personal, i crear una contrasenya. 

Un cop siguis dins, recomanem editar tot el perfil abans d’afegir contactes, ja que si no es fa així, cada vegada que facis un canvi les teves connexions rebran notificacions i es pot arribar a fer pesat.  Així doncs, comencem:

 

Quins són els aspectes més importants a tenir en compte?

La pàgina de LinkedIn és molt intuïtiva, només s’han d’omplir els espais que ella mateixa proporciona. Però, n’hi ha alguns d’essencials que faran que et diferenciïs de la resta de perfils.

 • URL: quan et crees un perfil a LinkedIn, se t’assigna una URL automàticament. Aquesta és la que apareixerà cada vegada que es copiï l’enllaç del teu perfil. És per això que és molt important que la canviïs, així si la vols enviar a algú o la vols posar al CV, quedarà més professional i veuran que és un link al teu perfil. Per canviar-la cal: anar a la secció de “perfil” (part superior dreta) – “veure el meu perfil” – “editar URL” (part superior dreta).

A l’hora de canviar la URL, es recomana posar el nom i el primer cognom (o el nom de l’empresa).

Exemple: https://www.linkedin.com/company/thebrandersgirona/

 

 • Titular: descripció que apareix sota el teu perfil. Són fins a 120 paraules (contant espais) o un títol que serveix per informar sobre què et defineix. Es poden utilitzar paraules clau en diferents apartats del perfil per tal que a les persones interessades els hi sigui més senzill trobar-te. Per mirar quantes vegades apareix aquesta paraula amb la qual t’interessa ser relacionat/ada, es pot fer Control + F (command en els Macs) i apareixerà un número. És recomanable que aquest número sigui entre 6 i 8.

 

 • Paraules clau: És molt important completar tots els camps i, a poder ser, amb paraules claus del sector. Així es tindrà un perfil més optimitzat i serà més fàcil que persones del teu interès et trobin.

 

 • Foto de perfil: La fotografia és molt important. Cal que sigui professional, amb un vestuari i fons adequat. La mida d’aquesta hauria de ser de 400 x 400px.

 

 • Foto de capçalera: (tenir en compte els diferents suports)

 

 • Extracte: es tracta d’escriure unes 200-300 paraules explicant la teva història. Qui ets? Què fas? Com aportes valor?… Permet parlar més de tú i utilitzar les teves pròpies paraules

 

 • Aptituds: has posar aptituds amb les quals t’agradaria que altres et relacionin. Per anar bé, hauries de posar un mínim de 5 aptituds i aconseguir que altres usuaris te les validin. 

 

 • Voluntariats: És interessant posar si col·labores o has col·laborat amb alguna entitat. És una altra manera de donar-te a conèixer.

 

Un cop ja tinguis el perfil creat, serà hora de:

 • Buscar contactes: Es tracta de fer contactes, no amics. LinkedIn es regeix per la teoria de Milgram, que diu que totes les persones del món estem connectades per 5 contactes. Els contactes es divideixen en tres nivells:
  • Primer nivell: ambdós esteu connectats
  • Segon nivell: l’altra persona no està connectada amb tú, però teniu algun contacte en comú
  • Tercer nivell: l’altra persona està connectada amb un contacte d’un contacte teu.

 

No s’ha de tenir por en enviar sol·licituds a empreses, companys de professió, experts… Però, en cas que passin dos mesos i no t’hagin acceptat, es recomana retirar la sol·licitud per demostrar a l’algoritme que no tens un perfil ple de gent que no et torna el follow.

 

El més ideal és acceptar a tots els contactes que et demanin sol·licitud. Per què? Perquè quants més contactes, més visible ets a la plataforma. Un cop arribis als 500 contactes, ja no apareixerà cap número, sinó que només posarà “més de 500 contactes”.

 

 • Publicacions: Un cop el perfil està creat i optimitzat, cal començar a fer publicacions. A l’apartat anomenat “Activitat” podràs veure totes les publicacions, articles, comentaris i recomanacions. Les millors hores per publicar són: els dimarts, dimecres i dijous, de 8h a 10h i de 17h a 18h (al començar i acabar de treballar).

 

 • Interessos de feina: cal anar-los actualitzant. Per fer-ho, cal anar al menú superior a la pestanya de “Llocs de treball”. Seguidament, es pot entrar a “interessos de llocs de treball” i a “Informa als tècnics de selecció sobre en què estàs interessat/ada”. També es poden buscar ofertes de feina prement “buscar feina”.

 

 • Recomanacions: es valora molt favorablement tenir recomanacions de companys, caps… En aquestes, les persones per/amb les que has treballat, poden explicar l’experiència.

 

 • Social Selling Index (SSI): qualificació que es basa en 4 elements:
  • Establir la teva marca professional
  • Trobar a les persones adequades
  • Interactuar oferint informació
  • Crear relacions

Aquest índex hauria d’estar per sobre de 70, ja que els reclutadors o headhunters poden posar-ho com a paràmetre a l’hora de buscar perfils a LinkedIn.

 

 • Networking: (segona icone del menú superior). Unir-te a grups et servirà per generar networking i integrar-te amb altres professionals del teu sector. És l’essència d’aquesta xarxa.

 

 • Ser actiu/va: Publicar contingut de valor mostrarà que tens experiència i coneixements en pel sector, que ets una persona proactiva i curiosa. Cal variar les publicacions personals amb les d’altres usuaris o els comentaris. 

 

 

Com fer un CV a LinkedIn?

Per acabar, un cop tinguem creat i optimitzat el perfil, podem crear el currículum al LinkedIn. Per fer-ho, només s’han d’omplir els camps que apareixen. És molt important completar-los tots i amb paraules claus del sector, així tindràs un perfil encara més optimitzat.

Si tens el CV actualitzat, quan vegis una oferta de feina només hauràs de descarregar-te’l amb format PDF i ja estaràs a punt per enviar-lo.

 

Esperem que amb aquests consells aconseguiu un perfil amb un SSI superior a 70 i que trobeu feina al vostre sector. Molta sort!

Ah! I si voleu fer un cop d’ull als nostres perfils, us els deixem enllaçats aquí baix! 🙂

 

 

Perfil Clara: https://www.linkedin.com/in/claraoliveras/

Perfil Lucia: https://www.linkedin.com/in/luciallovera/

Perfil The Brander: https://www.linkedin.com/company/thebrandersgirona